Glasbewassing

Het vak van glazenwasser in Amsterdam door de jaren heen
Het vak van glazenwasser heeft ook bij schoonmaakbedrijf Bolderman een interessante ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen werd vanuit de overheid en de Arbo-wet steeds meer regelgeving voor onze beroepsgroep afgedwongen, ook de glazenwasser zelf moet omgaan met bijvoorbeeld ander gereedschap en nieuwe milieuvriendelijke schoonmaakproducten. Een drietal decennia geleden kon men als glazenwasser in de omgeving van Amsterdam nog volstaan met een bakfiets, een stevige houten trap, een emmer, spons en zeem. Tegenwoordig is het beroep verder geprofessionaliseerd, mede als gevolg van de ontwikkeling van hogere gebouwen in de stad en strengere veiligheidsvoorschriften vanuit de overheid. Ramen boven de 10 meter kunnen alleen nog met een hoogwerker of telescoopbewassing worden uitgevoerd. Telescoop bewassing met het zogenaamde ‘Tuckerpoolsysteem’ is handig als er niet genoeg ruimte is voor de hoogwerker of bij een minder stabiele ondergrond. Maar ook als er wel een hoogwerker moet worden ingeschakeld, is het handig om te weten dat wij als erkend schoonmaakbedrijf gunstige tarieven hebben afgesloten met onze leveranciers, zodat u niet al te diep in de buidel hoeft te tasten om de ramen van uw woning of bedrijfspand weer transparant te maken. Al onze glazenwassers beschikken over de noodzakelijke documenten en certificaten om professioneel hun beroep uit te kunnen oefenen.    

Bewassing van de gehele gevel levert u vele voordelen op
Glazenbewassing kan meer zijn dan alleen het weer helder en schoon maken van ruiten en ramen. Denk daarbij aan het periodiek reinigen van geschilderde houten kozijnen of andere houten delen, of het verwijderen van spinraggen van balkonhekken of het schoon maken van vaste zonweringen. In het centrum van Amsterdam zijn nog veel oude panden te vinden met houten kozijnen, soms zelf kozijnen die al een halve eeuw meegaan. Het periodiek laten schilderen van kozijnen is één van de grootste kostenposten voor particulieren en VVE’s. Vuil en roet kan in combinatie met regenwater de verfhuid of laklaag snel aantasten. Het vetvrij maken van kozijnen kan al in vele gevallen significante besparingen in de toekomst opleveren. In plaats van een periodieke schilderbeurt om de 3 jaar, kunt u nu bijvoorbeeld om de 5 jaar de schilder laten komen.

Veilig werken en ons moderne gereedschap
Kiezen voor schoonmaakbedrijf Bolderman is kiezen voor professionele glazenwassers waarbij wij als erkend bedrijf extra goed letten op de veiligheid van onze werknemers en de kwaliteit van ons gereedschap. Wij werken met speciale aluminium ladders, met de nieuwste telescoopsystemen en goed onderhouden hoogwerkers van erkende leveranciers. De kwaliteit van ons werk staat of valt met de competenties van onze werknemers, en dus zorgen we er altijd voor dat ons personeel voor een klus in Amsterdam altijd goed opgeleid en gedegen voorbereid aan de slag gaan. Ook voor gebouwen tot 50 meter en het werken in gondels kunt u ons als professioneel schoonmaakbedrijf uit Amsterdam inzetten.